Mirka. Sladké loupáčky zadělané v pekárně a klasicky upečené. Fotka mluví sama. Kaizer. Poslal inspiraci pro všechny, kterým chutnal Knäckebrot. MirekČ. Vyzkoušel upéct chléb z hotové směsi na Zeleninový chléb od Labety. Jen místo vody přidal vývar z kávovinové směsi Melta. Chlebík se mu podařil a střída je světle hnědá. O výsledné chuti ovšem Mirek nic nenapsal. Vlasta a Zlata. Zkusili jsme pařený chleba o kterém psala Vanilkablue v diskuzi. Pozměnili jsme ale některé suroviny. Nahradili jsme pařenou pšeničnou mouku žitnou, čerstvé droždí sušeným a obyčejné hladké pšeničné mouky jsme dali jen polovinu a plovinu pšeničné chlebové z Korunky. Jak chleba dopadl vidíte na fotkách. Vyšel sice nižší, ale bylo to pravděpodobně hutnějším těstem. Máme asi hodně naschlou mouku, která potřebuje více tekutiny. Jinak je to chleba velice chutný, zvláště když je čerstvý. Clawler. Jeho roláda o které psal v diskuzi. Etela. Brioška, podle slov autorky výborná. Ostatně i fotka napoví jaká asi je. Ewa. A její ilustrační foto kváskového chleba. Byl dělaný způsobem, který popsala v diskusi s nadpisem -Ještě jednou o kváskovém chlebu.
František. Aby vyzkoušel vliv koření na ochucování chlebového těsta a po výměně několika diskuzních příspěvků s účastníky diskuze, rozhodl se vše vyzkoušet a dodává: "Můj názor je, že pokud chceme aby bylo koření v chlebu více znát, musí se ho dát poměrně hodně. Taky si myslím, že u bílého chleba se projeví více než u celozrnného tmavého. Abych si to ověřil, upekl jsem chléb s česnekem, protože česnek není jistě nikterak nevýrazné chuti a měl by se proto projevit. Chléb vypadá velmi dobře, je i dobrý, jen česnek je v něm znát pouze velmi nepatrně. Abych jen nepovídal, přikládám i foto popisovaného výtvoru. Bohužel chuť poslat neumím." Lena. Zkusila chleba podle Mirka Č, který trošku pozměnila. Dala místo hrubé mouky hladkou a pekla na její oblíbený sprint. A dodává, chleba je opravdu výborný!!! Nadýchaný, pikantní, už od pohledu mňam, mňam... Vlasta a Zlata. Trochu jsme modifikovali náš základní chleba. Přidali jsme podmáslí, pekli jej na celý třiapůlhodinový program a tady je výsledek. Vzhled můžete posoudit hned a chuť až jej vyzkoušíte. Také jsme zkusili zakrýt okénko alobalem. Žádný velký efekt to ale nemělo. Lena. Poslala fotky kváskových chlebů s různým obsahem žitné mouky.Jsou pečené v pekárně ETA na rychlý program SPRINT (1:58 hod). Je v nich vždy 3/4 šálku kvásku a jen 1/3 lžičky droždí. Mouky je v nich vždy namícháno asi 1/2 kg. První je Františkův, v druhém je polovina žitné mouky a v třetím jen třetina žitné mouky. Lena. Poslala fotky kváskových chlebů s různým obsahem žitné mouky.Jsou pečené v pekárně ETA na rychlý program SPRINT (1:58 hod). Je v nich vždy 3/4 šálku kvásku a jen 1/3 lžičky droždí. Mouky je v nich vždy namícháno asi 1/2 kg. První je Františkův, v druhém je polovina žitné mouky a v třetím jen třetina žitné mouky. Lena. Poslala fotky kváskových chlebů s různým obsahem žitné mouky.Jsou pečené v pekárně ETA na rychlý program SPRINT (1:58 hod). Je v nich vždy 3/4 šálku kvásku a jen 1/3 lžičky droždí. Mouky je v nich vždy namícháno asi 1/2 kg. První je Františkův, v druhém je polovina žitné mouky a v třetím jen třetina žitné mouky. Lena. Její Kváskový sprint také nevypadá špatně.
František. Poslal fotku jeho celozrnného chleba, který byl probírán v diskuzi. Přidal i foto žitného kvasu, který si připravuje. Chleba je skutečně excelentní. Je vidět, že František ví o čem v diskuzi píše. František. Poslal fotku jeho celozrnného chleba, který byl probírán v diskuzi. Přidal i foto žitného kvasu, který si připravuje. Chleba je skutečně excelentní. Je vidět, že František ví o čem v diskuzi píše. František. Poslal fotku jeho celozrnného chleba, který byl probírán v diskuzi. Přidal i foto žitného kvasu, který si připravuje. Chleba je skutečně excelentní. Je vidět, že František ví o čem v diskuzi píše. Lena. Francouzký bílý chleba od Leny vypadá velice dobře. Lena. Babiččin perník. Co dodat, vypadá skvěle. Vlasta a Zlata. Ze směsi Čokoleto. Uusurik. Recept na Bylinkové věnečky, které jak píše Uusurik jsou stejně výborné jako její houstičky. Ostatně foto napoví i když je jen z mobilu.
Vlasta a Zlata. Vyzkoušeli jsme ještě jednou sladký z Labety. Podle doporučení na sáčku jsme však místo rozinek a mandlí přidali dvě nastrouhaná jablka, lžičku skořice a zmenšili množství vody. Chleba krásně vykynul, ale v závěru pečení se malinko propadl. Bylo to pravděpodobně způsobené větším množstvím štávy v jablkách. Na dobré chuti to však rozhodně neubralo. Uusurik. Recept na houstičky jsem našla na internetových stránkách a jsou opravdu výborné, křehké a na druhý den se můžou ohřát třeba v mikrovlnce. Vlasta a Zlata. Měli jsme možnost vyzkoušet nové směsi na chleba z Labety. První byla na kmínový chleba. Jak dopadl, vidíte sami. Chuť na stránky dát nemůžeme, ale byl dobrý. Stěží jsem jej stačil vyfotit. V balení tentokrát byla ve vzláštním sáčku i potřebná dávka sušeného droždí. Je to změna k lepšímu. Vlasta a Zlata. Druhá směs z Labety byla na Sladký chlebíček. Těsto je podobné těstu na bochánek a chuť i vzhled tomu odpovídají. I v tomto balení byla ve vzláštním sáčku potřebná dávka sušeného droždí a tak stačilo přidat podle návodu jen 100 g tuku, rozinky a mandle. Jako snídaňový chlebík určitě najde své příznivce. Uursik. Dlouho hledala recept na opravdu bílý jemný chléb, a našla ho. O recept se s námí podělila a poslala i fotku. Její veka vypadá opravdu dobře i na fotce z mobilu. Lena. Dalamánky, na které poslala i recept, vypadají skutečně profesionálně. A určitě chutnají daleko líp. Mirka. Její bulky podle receptu na housky z našich stránek. Úplně se na ně sbíhají sliny.









Obrázků je hodně, proto je galerie rozdělená na tři části. Je setříděná od nejmladších v první části až po nejstarší v části čtvrté.