Kaizer. Poslal fotku bramborového chleba ze směsi, která se objevila v Normě. Vlasta a Zlata. Měli jsme stejný nápad, zkusit bramborový chleba ze směsi z Normy. Vyšel pěkný a nadýchaný i chuťově byl docela dobrý. Sáčky jsou kilové, je to tedy na 2 chleby. BoBo. Poslal fotku vícerznného chleba i s malou mlsalkou, které prý také moc chutná. Simona. Poslala nám fotku sladkého bochánku. Je na ní nepovedený a zároveň druhý pokus, kde přidala více mléka. Je vidět, že se vyplatí neházet flintu do žita a dát receptu ještě jednu šanci. Vlasta a Zlata. V prodejnách Lidl se objevily pekárny a hotové směsi na chleba. A jak rychle se objevily, tak rychle zmizely. Koupili jsme směs na Selský chleba a italský chléb Ciabatta. Tady je obrázek, jak se nám povedl selský chleba. Pekli jsme jej podle návodu na sáčku, který byl dokonce v češtině. Použili jsme místo zabarvení kůrky volbu rychlý a program základní. Chleba byl dobrý i když objektivně musíme přiznat, že ze Semixu byl o něco lepší. Jde ovšem jen o náš subjektivní názor. Pavla a Hubert. Poslali nám několik fotek chleba. Jedna z nich je tady. Je podle receptu od Adély z našich stránek. Teď ovšem nepečou, protože pekárna (GM Electronic) pekla nestejnoměrně a tak je na reklamaci. JB. Chleba z pekárny Moulinex. Je to první pokus a vypadá podle nás skvěle.
Bukaj. Bukaj zkoušel účinek pšeničných otrub na chleba a zdá se mu, že přídavek pšeničných otrub kromě toho, že jsou vhodným přídavkem vlákniny asi přispívají i k jistému "nadýchnutí" chleba. Bukaj. Nepovedený povedený chleba. Bukaj k němu píše asi tohle:" Tak jsem měl den blbec při pečení chleba s ETOu Siesta. Peču podle receptu 8 - celozrnný chléb. Chci malý a už to začalo. Dal jsem 350 ml vody a.... přidal 500g pšeničné celozrnné a 500g hladké 650 !!! První rána a další na sebe nenechaly čekat. V pekárně nejsou háky, špatně je nasazuji a musím ještě jednou do těsta, pak je málo vody a nakonec těsto kyne až skoro nazvedává víko pekárny. Přes všechen nesprávný postup, nedodržení časových a váhových limitů je chleba dobrý, jen méně slaný. Z toho plyne poučení: Při pečení neztrácejte důvěru v to, že to dobře dopadne, ale pro jistotu dodržujte recepty. Je to jistější a šetří to nervy." Recept jsme sem raději nedávali.... Vlasta a Zlata. Sladký bochánek. Zkusili jsme upéct těsto na bochánek a výsledek vidíte sami. Pekli jsme na největší chleba, program základní a nejtmavší kůrku. Protože došly rozinky, zkusili jsme do těsta přidat na kousky nakrájená jablka, ale nějak se tam ztratila. Přesto ale byl stejně dobrý jako při klasickém pečení. Vlasta a Zlata. Selský chleba ze směsi Semix. Chuťově dobrý, nadýchaný, zkrátka jako čerstvý chleba. Dělali jsme jej opět přesně podle receptu na sáčku, kde však není doporučený program na pečení. Použili jsme 1 Normál, velikost 1.25kg (BBA 2784) a nejtmavší kůrku. Ve směsi není droždí. Podle návodu je třeba použít čerstvé droždí, vytvořit kvásek a to znamená, že nejde použít odložený start. Směsi je poměrně hodně, naše pekárna umí maximálně 1,3kg chleba a tenhle byl až nad okraj formy. Podle našeho názoru by směsi mohlo být méně, majitelé pekáren s menším obsahem formy budou mít asi s tímhle množstvím problémy. V tomto ohledu se nám zdají německé směsi výhodnější. Dělají se tam balení po 1kg na dva chleby, nebo 0,5kg na jeden chleba. Vlasta a Zlata. Sladký ovocný chlebíček ze směsi Semix. Chuťově dobrý, nadýchaný, s rozinkami a mangem. Mě chutnal víc než Zlatě, zdál se jí víc navoněný. Je ale to věc chuťových pohárků. Dělali jsme jej přesně podle receptu na sáčku, kde však není doporučený program na pečení. Použili jsme 4 Sladký a velikost 1.25Kg (BBA 2784). Směs nemá v sobě droždí. Podle návodu je třeba použít čerstvé droždí, vytvořit kvásek a to znamená, že nejde použít odložený start. U sladkého chlebíčku, který je většinou k snídani je to škoda. iosef. Sladký chleba II od Rowdyho, stejná pekárna a iosef dodává k němu dodává: "Po vložení všech ingrediencí a spuštění programu "KOLÁČ" bylo i po druhém míchání těsto velmi suché nepropracované, proto jsem přidal asi 0,5 dl mléka a přepl program na"RYCHLÝ", kde byl chleba dopečen. Protože prakticky dlouho kynul, vykynul až ke krytu pekárny. Proto také nebyl ve středu propečen, bylo přepnuto na program "PEČENÍ" a dopečeno 15 minut". iosef. Chleba podle základního receptu z našich stránek. Pekárna Professor DP 01, program základní č.1, barva tmavý, velikost 1.1.
Vlasta a Zlata. Nepovedený chleba podle receptu na základní chléb, mouka "Korunka", ale pečený na program RYCHLÝ. Z toho jak je chleba málo vykynutý, je patrné, že se tento program nejspíš pro pečení chleba nebo kynutých těst nehodí. Celková délka progamu je jen 80 minut, z toho připadá na na hnětení a kynutí cca 30 minut a to je málo. Chleba jsme i ochutnali, ale k jídlu moc nebyl, nejen že vypadal tak jak vypadal, ale byl i nedopečený. Tenhle program bude pravděpodobně více vhodný na těsta, kde je použitý kypřicí prášek do pečiva. Vlasta a Zlata. Zeleninový chleba ze směsi Labeta. Dali jsme jen 340 ml vody, půl polévkové lžíce sušeného droždí a ještě jsme přidali polévkovou lžíci obyčejné hladké mouky. Těsto se nám i přes menší množství vody zdálo ještě příliš řídké. Výsledek vidíte sami, na fotce je vidět i otvor po hřídeli pro háky, které vyndaváme před posledním kynutím. Chleba chutná opravdu po zelenině, hlavně po petrželi a celeru. Vlasta a Zlata. Další chleba, kde jsme použili speciální chlebovou mouku z mlýna Korunka. Recept byl ale jiný než doporučený. Pekli jsme z vyzkoušených receptů Základní chleba a dopadl víc než dobře. Jen jsme jej pekli na střední velikost (1 kg). Hanka. Cibulový chleba se syrovou cibulí. Vlasta a Zlata. Chleba z mouky a podle receptu, který jsme k ní dostali z mlýna Korunka. Je sice pro pekárnu Professor, ale myslíme si, že je jedno, která pekárna jej upeče. Clatronic BBA 2784 - program 1 - tmavá kůrka - velikost 1.25kg. Chutí je velmi dobrý, jen nám vyšel trochu hutnější a to i přesto, že jsme ho pekli na program 1 a nechali jej vlastně dlouho kynout. Lucie. Pivní chleba. Je moc dobrý, má oříškovou chuť, ale přesto se na něj dá dát jak marmeláda, tak šunka, sýr... Dobrý je i jen s máslem. Hanka. Tolik diskutovaná rychlobábovka.
Vlasta a Zlata. Bílý chleba ze směsí, které jsou zde popisovány. Chutí, vzhledem a konzistencí něco mezi bagetou, vekou a ruční houskou. Ke snídani namazaný máslem a marmeládou dobrý. Lucie. První fotka nepovedeného chleba. Je podle receptu od Kateřiny, nic bližšího Lucie nenapsala. Vlasta a Zlata. Tady je fotka sladkého chleba ze směsí, které jsem tady popisovali, jen jsme jej vylepšili rozinkami. Martin. Poslal další fotku chleba, tentokrát kakaového. Martin. Poslal fotku pěkného chleba a přidal i recept. Vlasta a Zlata. Odzkoušeli jsme Chléb s bramborovou kaší a jak se nám povedl vidíte sami. Chutí i vzhledem je velmi podobný chlebu z hotových směsí. První vlaštovka je od Marcely. Pekla podle receptu pro Panasonic "Rozinkový s lískovými oříšky". Pekárna BBA 2605, program sladký a velký bochník.




Obrázků je hodně, proto je galerie rozdělená na tři části. Je setříděná od nejmladších v první části až po nejstarší v části čtvrté.